OPEN Weekend / Συνταγέςκαταχωρήθηκε: Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 12:31

Συνταγή για κις λορέν (Quiche Lorraine) από την Ντίνα Νικολάου

Η Ντίνα Νικολάου μάς φτιάχνει κις λορέν. Υλικά για την τάρτα: 80 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα, 180 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ½ κουτ. γλυκού αλάτι, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το άλειμμα της ταρτιέρας. Υλικά για τη γέμιση: 200 γρ. χοιρινή πανσέτα ( ή άκοπο καπνιστό μπέικον), κομμένη σε μικρά κυβάκια, 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, 100 ml γάλα, 200 ml κρέμα γάλακτος, 200 γρ. τυρί κρέμα, 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ