OPEN Weekend / Συνταγέςκαταχωρήθηκε: Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 12:22

Συνταγή για Οσομπούκο με κρασάτη σάλτσα και πουρέ από την Ντίνα Νικολάου

Η Ντίνα Νικολάου ετοιμάζει Οσομπούκο με κρασάτη σάλτσα και πουρέ. Υλικά συνταγής: 50 γρ. βούτυρο, 50ml ελαιόλαδο, 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 3 φέτες μοσχαρίσιο κότσι με το κόκκαλο, 2 μέτρια καρότα κομμένα σε κυβάκια, 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα, 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες 500 γρ. ντοματάκια ολόκληρα (κονσέρβα), 80 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, 500ml κόκκινο ξηρό κρασί, 1000ml ζωμό κρέατος, καυτό, 4-5 κόκκοι μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι, ξύσμα από 1 λεμόνι. Για τον πουρέ: 1 κιλό πατάτες, 250 γρ βούτυρο παγωμένο, 250 ml γάλα, αλάτι και πιπέρι.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ