Αυτό είναι Σαββατοκύριακο > Αποσπάσματακαταχωρήθηκε: Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 17:30

Συνταγή για παέγια θαλασσινών με ζωμό γαρίδας από τον Δημήτρη Χατζηδημητρίου

Ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου ετοιμάζει παέγια θαλασσινών με ζωμό γαρίδας. Υλικά: Λουκάνικο chorizo 3 φέτες, 1/2 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο), 1 σκόρδο, 1 κ.γ. πελτέ τομάτας, 1 τομάτα (τριμμένη σε χοντρό τρίφτη), 1 κούπα ρύζι Arborio, 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή, 8 γαρίδες καθαρισμένες, 100 γρ. μύδια, 100 γρ. καλαμάρι, 1 κρεμμύδι φρέσκο, βασιλικό, μαϊντανό, σαφράν, 2 κ.σ. αρακά, αλάτι. Για τον ζωμό γαρίδας: 40 γρ. ελαιόλαδο, 200 γρ. κεφάλια από γαρίδες, κρόκο κοζάνης, 1 lt νερό.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΠΑΕΓΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ