OPEN Weekend / Συνταγέςκαταχωρήθηκε: Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 13:01

Συνταγή για μελιτζανοκεφτέδες με δροσερό ντιπ από την Ντίνα Νικολάου

Η Ντίνα Νικολάου φτιάχνει μελιτζανοκεφτέδες με δροσερό ντιπ. Υλικά συνταγής: 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, 2 ντομάτες, 1 πιπεριά κέρατο, 40 γρ. κάππαρη, 2 σκελίδες σκόρδου, 10-12 φύλλα δυόσμο, 2 κουτ. σούπας ξίδι, 1/4 ματσάκι μαϊντανό, 1 αυγό, 200 γρ. φέτα, 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 200 γρ. Πάνκο για το πανάρισμα και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα. Για το ντιπ: 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 1 σκόρδο, ψημένο, 4 κουτ. σούπας μυρωδικά, ψιλοκομμένα (δυόσμος, βασιλικός, μαϊντανός, κόλιανδρος, άνηθος κ.λπ.), 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 2 κουτ. σούπας πετιμέζι, ξύσμα από 1 λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ