Εμείς αποσπάσματακαταχωρήθηκε: Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2022 18:25

Συνταγή για κολιό μαρινάτο με κρέμα φάβας αρωματισμένη με λεμονόχορτο από τον Λευτέρη Λαζάρου

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει κολιό μαρινάτο με κρέμα φάβας αρωματισμένη με λεμονόχορτο. Υλικά: 500 γρ. φιλέτο κολιό (1,5 κιλό ψάρι ολόκληρο), 100 γρ. ζάχαρη, 200 γρ. αλάτι, 200 γρ. ελαιόλαδο. Για την κρέμα φάβας: 500 γρ. φάβα, 200 γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μισές ροδέλες, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 τμχ λεμονόχορτο, 150 γρ. ελαιόλαδο, 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών ανάλατο, 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί, 2 φύλλα δάφνης, 15 γρ. αλάτι, 25 γρ. χυμό λεμόνι.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥΨΑΡΙ