EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 11:03

Συνταγή για μελομακάρονα από τον pastry chef Διονύση Αλέρτα

Ο Διονύσης Αλέρτας φτιάχνει μελομακάρονα. Υλικά: 900 γρ. αλεύρι, 500 γρ. λάδι, 130 γρ. νερό, 190 γρ. σιμιγδάλι, 90 γρ. χυμό πορτοκάλι, 190 γρ. ζάχαρη, 50 γρ. κονιάκ, 10 γρ. κανέλα, 6 γρ. γαρύφαλλα, 5 γρ. baking, 300 γρ. καρύδι τριμμένο. Υλικά για το σιρόπι: 300 γρ. ζάχαρη, 300 ml νερό, 300 γρ. γλυκόζη, 300 γρ. μέλι.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ