Εμείς αποσπάσματακαταχωρήθηκε: Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2022 17:58

Συνταγή για κολοκυθόσουπα βελουτέ με απάκι και ψωμάκι της στιγμής από τον Πέτρο Συρίγο

Ο Πέτρος Συρίγος φτιάχνει κολοκυθόσουπα βελουτέ με απάκι και ψωμάκι της στιγμής. Υλικά συνταγής: 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη, 2 κρεμμύδια ξερά, 2 καρότα, 1 αστεροειδή γλυκάνισο, 200 ml κρέμα γάλακτος, 50 ml πετιμέζι, 150 γρ. απάκι, 100 γρ. κάστανο βρασμένο (προαιρετικά), 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, θυμάρι, 80 γρ. βούτυρο, 1/4 κ.γ. τζίντζερ, 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι. Υλικά για το ψωμάκι της στιγμής: 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, λίγη μπύρα, λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΠΕΤΡΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣΨΩΜΙΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ