Εμείς αποσπάσματακαταχωρήθηκε: Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 17:43

Συνταγή για παραδοσιακά γιουβαρλάκια αυγολέμονο από τον Πέτρο Συρίγο

Ο Πέτρος Συρίγος φτιάχνει παραδοσιακά γιουβαρλάκια αυγολέμονο. Υλικά συνταγής: 600 γρ κιμά μοσχαρίσιο λάπα, 120 γρ ρύζι καρολίνα, 1 κρεμμύδι, 2 καρότα, 1 σκ. σκόρδο, 2 κ.τ.σ άνηθο ψιλοκομμένο, 1 αυγό, 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 ½ lt ζωμό κοτόπουλο, ½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο. Για το αυγολέμονο: 3 κρόκους αυγών, 1 ½ κ.τ.σ κόρν φλάουρ, χυμό από 1 λεμόνι και 1 ½ κ.τ.σ βούτυρο.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΠΕΤΡΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ