EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 11:47

Συνταγή για γιορτινό κορμό σοκολάτας από την Μαρία Εκμεκτσίογλου

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου φτιάχνει γιορτινό κορμό σοκολάτας. Υλικά: 3 αυγά, 1 τσιμπιά αλάτι, 120 γρ. ζάχαρη, 80 γρ. αλεύρι, 1 τσιμπιά μοσχοκάρφι σκόνη, 1 βανίλια σκόνη. Για την γέμιση κρέμα γκανάζ: 400 γρ. κουβερτούρα, 200 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος, 1 τσιμπιά κανέλα σκόνη, 1 τσιμπιά αλάτι, 2 κ.σ. γκραν μαρνιέ. Για την επικάλυψη κρέμα κακάο: 250 ml κρέμα γάλακτος, 100 γρ. ζάχαρη άχνη, 50 γρ. κακάο.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ