Έλα χαμογέλα-συνταγέςκαταχωρήθηκε: Σάββατο 04 Ιανουαρίου 2020 14:22

Συνταγή για ριγκατόνι με μπέικον και βότκα και πένες με σολομό και σπανάκι

Ο Βαγγέλης Δρίσκας μαγειρεύει ριγκατόνι με μπέικον και βότκα και πένες με σολομό και σπανάκι. Υλικά για τα ριγκατόνι για 4 μερίδες: 500 γρ. ριγκατόνι, 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 150 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον, 250 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια, 1 σφηνάκι βότκα, 1 βάζο μαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας, 100 γρ. μασκαρπόνε, 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, 2 τσίλι πιπεριές (προαιρετικά), ελαιόλαδο, αλάτι. Υλικά για τις πένες για 4 μερίδες: 500 γρ. πένες, 300 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού, 2 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 2 κ.γ. πολτός σκόρδου, ξύσμα από ένα λεμόνι, 1 σφηνάκι βότκα, 250ml κρέμα γάλακτος, 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, 200 γρ. σπανάκι, ελαιόλαδο, αλάτι.