Έλα χαμογέλα-συνταγέςκαταχωρήθηκε: Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 14:13

Συνταγή για κόκορα στιφάδο με γλυκιά κολοκύθα και τζίντζερ από τον Χρήστο Μπάρκα

Ο Χρήστος Μπάρκας από το Master Chef μαγειρεύει κόκορα στιφάδο με γλυκία κολοκύθα και τζίντζερ. Υλικά: 1 κόκορας 1,5 κιλό, 1,5 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρι), 2 σκελίδες σκόρδο, 1 μικρή κολοκύθα γλυκιά, 1 ρίζα τζίντζερ, 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, 200 γρ. κονκασέ ή 2 φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη, 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας, 2 κ.σ. ξύδι, αλάτι, πιπέρι, 4 φύλλα δάφνης και 2 κόκκοι μπαχάρι. Για το μαρινάρισμα: 1 κούπα ξύδι, 2 ποτήρια κόκκινο κρασί ημίγλυκο, 1 κλωνάρι δάφνης, 1 ξύλο κανέλας, αλάτι, φρέσκο πιπέρι και 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη.