Kitchen Healthκαταχωρήθηκε: Σάββατο 06 Ιουνίου 2020 19:43

KitcheN Health 06/06/2020

Σε αυτήν την εκπομπή, πρωταγωνιστεί η σταφίδα, το ελληνικό superfood. Ενημερωνόμαστε για τη διατροφική αξία της και κυρίως της μαύρης, κορινθιακής σταφίδας, που αποτελεί μία πολύτιμη υπερτροφή. Επιπλέον, μαθαίνουμε χρήσιμα tips για το πώς θα βάλουμε τη σταφίδα στην καθημερινή μας διατροφή, σε σαλάτες, κέικ, γλυκά και φαγητά. Η Μαρία μαγειρεύει κριθαράκι τρίχρωμο με θαλασσινά και σταφίδες στη γάστρα, πολύχρωμη και δροσερή σαλάτα με φακές, λόλα κόκκινη, καρδιές αγκινάρας, σταφίδες, ροδάκινα και βερίκοκα. Για γλυκό, η Μαρία φτιάχνει χαλβά σιμιγδαλένιο με σταφίδες, κουκουνάρια, καλυμμένο με κουβερτούρα. Επίσης, ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, Πωλ Φαρατζιάν, μιλά για τις αντιγηραντικές ιδιότητες της σταφίδας και εξηγεί γιατί πρέπει να τρώμε μία έστω μικρή ποσότητα σταφίδας κάθε ημέρα.
ΜΑΡΙΑ ΕΚΜΕΚΤΣΙΟΓΛΟΥ