Έλα χαμογέλα-συνταγέςκαταχωρήθηκε: Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 12:56

Συνταγή για μεξικάνικο τραπέζι με τραγανά τάκος κοτόπουλο, τάκος γαρίδας και γουακαμόλε από τους Γιώργο Παπακώστα και ο Χάρη Μπονάνο

Ο Γιώργος Παπακώστας και ο Χάρης Μπονάνος μας ετοιμάζουν ένα μεξικάνικο τραπέζι με τραγανά τάκος κοτόπουλο, τάκος γαρίδας και γουακαμόλε. Υλικά για τάκος κοτόπουλο: 6 τορτίγιες αλευριού (12 εκ.), 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, 2 πιπεριές κόκκινες, 2 πιπεριές πράσινες, 2 πιπεριές κίτρινες, 150 γρ. καλαμπόκι, αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο, σόγια κ.π. και κόλιανδρος. Υλικά για τη μαγιονέζα με καρύκευμα κάρυ: 200 γρ. μαγιονέζα και 1 κ.σ. κάρυ. Υλικά για τάκος γαρίδας: : 6 τορτίγιες αλευριού (12 εκ.), 12 γαρίδες Νο1 καθαρισμένες, 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν, 1 κούπα λάχανο τζουλιέν, 1 αβοκάντο, ½ κούπα γιαούρτι ½ κούπα μαγιονέζα, 1 κ.σ. χυμό λάιμ και 1 κ.σ. sriracha (επιλογή). Υλικά για γουακαμόλε: 3 αβοκάντο, 1 τομάτα, ½ κρεμμύδι άσπρο, ½ κούπα κόλιανδρο ψιλοκμμένο, 3 κ.σ. χυμό λάιμ, ½ κ.γ. αλάτι και μπούκοβο.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣΧΑΡΗΣ ΜΠΟΝΑΝΟΣ