EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Δευτέρα 05 Οκτωβρίου 2020 12:00

Συνταγή για κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο και αρωματικό λάδι από την Κατερίνα Λένη

Η Κατερίνα Λένη μαγειρεύει κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο και αρωματικό λάδι. Υλικά για τη γέμιση: 8 στρογγυλά κολοκυθάκι, 1 κρεμμύδι, 1 σκ. Σκόρδο, 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, 1 καρότο, 150 γρ. ρύζι Καρολίνα, 100 ml λευκό κρασί, 100 ml ελαιόλαδο, 100 ml ζωμό λαχανικών, αρωματικά βότανα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Υλικά για το αυγολέμονο: 4 κ.σ. αλεύρι, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1000 ml ζωμό από τα κολοκύθια, 2 λεμόνια χυμό, 1 λεμόνι ξύσμα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Υλικά για το αρωματικό λάδι: 300 ml σπορέλαιο, 300 γρ. άνηθος.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣΥΝΤΑΓΕΣΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΝΗ