EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 12:25

Συνταγή για πεϊνιρλί από την Κατερίνα Λένη

Η Κατερίνα Λένη φτιάχνει πεϊνιρλί. Υλικά: Για τη ζύμη: 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο ή ηλιέλαιο, 1 ποτήρι νερού χλιαρό γάλα, 1 κιλό αλεύρι, 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 2 φακελάκια ξηρή μαγιά, 2 κ.γ. ζάχαρη, 1 κ.γ. αλάτι, 1 αυγό. Για την γέμιση: 500 γρ. γραβιέρα ή κασέρι τριμμένο, 2 κεσεδάκια κατίκι δομοκού, ντοματίνια, αρωματικά βότανα, 200 γρ. ζαμπόν, 200 γρ. ιταλική μορταδέλα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 100 γρ. βούτυρο σε κυβάκια. Για τη σάλτσα ντομάτας: 400 ml ντομάτα συμπυκνωμένη, 50 ml ελαιόλαδο, 1 σκ. σκόρδο, ρίγανη ξηρή, βασιλικός ξερός, 1 πρέζα ζάχαρη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΝΗ