EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 12:13

Συνταγή για κόκκινους λαχανοντολμάδες με κρέμα αυγολέμονο και αρωματικό λάδι από την Κατερίνα Λένη

Η Κατερίνα Λένη μαγειρεύει κόκκινους λαχανοντολμάδες με κρέμα αυγολέμονο και αρωματικό λάδι. Υλικά: 1 μεγάλο κόκκινο λάχανο, 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, 250 γρ. ρύζι καρολίνα, 1 κρεμμύδι μεγάλο, 2–3 κρεμμυδάκια φρέσκα, 1 σκ. σκόρδο, 200 ml ελαιόλαδο, 200 ml λευκό κρασί, 2 καρότα, αρωματικά βότανα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ½ λεμόνι ξύσμα, νερό ή ζωμό λαχανικών. Για το αυγολέμονο: 4 κ.σ αλεύρι, 4 κ.σ ελαιόλαδο, 1 λίτρο ζωμό από τους λαχανοντολμάδες, 2 κρόκους αυγών, χυμός από 2 λεμόνια, ξύσμα από 1 λεμόνι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για το αρωματικό λάδι: 300 ml σπορέλαιο ή ηλιέλαιο, 200 γρ. φρέσκος άνηθος, 200 γρ. baby σπανάκι.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΝΗ