EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 12:44

Συνταγή για σουτζουκάκια σμυρναίικα με χυλοπίτες από την Κατερίνα Λένη

Η Κατερίνα Λένη μαγειρεύει σουτζουκάκια σμυρναίικα με χυλοπίτες. Υλικά: 800 γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχάρι, αρνί, χοιρινό), 50 ml ελαιόλαδο, 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, λίγο κόκκινο κρασί, 1 κ.σ. κύμινο, 3 σκ. σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα. Για τη σάλτσα ντομάτας: 50 ml ελαιόλαδο, 2 σκ. σκόρδο, 1 κρεμμύδι, 1 κουτί ντομάτας κονκασέ, 1 βάζο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, 1 κ.σ. πελτέ, 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό, 1 πρέζα ζάχαρη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 ξυλάκι κανέλας, 1 φύλλο δάφνης, 2-3 κόκκους μπαχάρι. Σερβίρουμε με χυλοπίτες, γραβιέρα και αρωματικά βότανα.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΝΗ