EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2020 12:04

Συνταγή για γιουβαρλάκια με αρωματικό λάδι από την Κατερίνα Λένη

Η Κατερίνα Λένη μαγειρεύει γιουβαρλάκια με αρωματικό λάδι. Υλικά: 600 γρ. κιμά ανάμεικτο, 1 κρεμμύδι, 1 σκ. σκόρδο, 1 πιπεριά chili ή μπούκοβο, 1 καρότο, 1 αυγό, ½ κούπα ρύζι, αρωματικά βότανα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για τη σούπα: 2 λίτρα ζωμό από τα γιουβαρλάκια, 1 φύλλο δάφνης, 3-4 κόκκους μπαχάρι, 50 γρ. βούτυρο, 50 γρ. αλεύρι, 200 ml κρέμα γάλακτος, 3-4 κ.σ. κάπαρη, ξύσμα από 1 λεμόνι, μοσχοκάρυδο τριμμένο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για το αρωματικό λάδι: 200 ml ηλιέλαιο ή σπορέλαιο, 200 γρ. φύλλα δυόσμου, 100 γρ. baby σπανάκι
ΣΥΝΤΑΓΕΣΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΝΗ