Έλα χαμογέλα-συνταγέςκαταχωρήθηκε: Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 12:50

Συνταγή για μαροκινό κοτόπουλο με κους-κους από τον Γιώργο Παπακώστα

Ο Γιώργος Παπακώστας μαγειρεύει μαροκινό κοτόπουλο με κους-κους. Υλικά: 1 ολόκληρο κοτόπουλο, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. χυμό λεμόνι, 1 κ.γ. αλάτι, ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, 1/4 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο, ½ κ.γ. πάπρικα, 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, 1/4 κ.γ. κανέλλα, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, 2 κούπες ζωμό, 2 κούπες κους κους, 2 κ.σ. βούτυρο, ½ κούπα αμύγδαλο φιλέ, ½ κούπα δαμάσκηνα ή 1/3 κούπα σταφίδες, 1 κ.γ. κανέλλα, ξύσμα από μισό πορτοκάλι, 2 κ.σ. μέλι.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣΥΝΤΑΓΕΣΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ