EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2020 12:13

Συνταγή για κεφτεδάκια γιουβέτσι από την Κατερίνα Λένη

Η Κατερίνα Λένη φτιάχνει κεφτεδάκια γιουβέτσι. Υλικά: Για τα κεφτεδάκια: 1 κιλό κιμά ανάμεικτο, 1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 2-3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, 2 κ.σ. κόκκινο κρασί ή ξύδι, 2 αυγά, 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, δυόσμος, βασιλικός και μαϊντανός. Για τη σύνθεση: 400 ml κριθαράκι, 50 ml ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 2 καρότα, 100 ml κόκκινο κρασί, 2 κουτιά KYKNOS PASSATA, 2 κ.σ. KYKNOS ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΣ, 500 ml ζωμό μοσχαρίσιο ή λαχανικών, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 ξυλάκι κανέλας, 2-3 κόκκους μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, 1 πρέζα ζάχαρη, δυόσμος, θυμάρι και βασιλικός.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΝΗ