Έλα χαμογέλα-συνταγέςκαταχωρήθηκε: Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020 12:25

Συνταγή για κοκκινιστό με κόκκινο κρασί και πουρέ πατάτας από τον Γιώργο Παπακώστα

Ο Γιώργος Παπακώστας μαγειρεύει Brasata al Barolo (μοσχαρίσιο κοκκινιστό) με πουρέ πατάτας. Υλικά 1,5 – 2 κιλά μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κομμάτια, 2 κ.σ. ηλιέλαιο, αλάτι και πιπέρι, 1 φύλλο δάφνη, 2 κοτσάνια δενδρολίβανο, 4 κοτσάνια θυμάρι, 4 καρότα, 2 κομμάτια σέλερι, 1 κρεμμύδι, 2 σκ. σκόρδο, 1 κ.σ. σούπας αλεύρι, 2 κ.σ. πελτέ τομάτα, 2 κούπες κόκκινο κρασί Barolo ή ξινόμαυρο, 3 ½ κούπες ζωμό μοσχαρίσιο. Για τον πουρέ: ½ κιλό πατάτες, 250 γρ. βούτυρο, 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ