EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 12:16

Συνταγή για γλυκό ζυμαρικό με ανθότυρο, ξηρούς καρπούς και σιρόπι από την Κατερίνα Λένη

Η Κατερίνα Λένη φτιάχνει γλυκό ζυμαρικό με ανθότυρο, ξηρούς καρπούς και σιρόπι. Υλικά για τη ζύμη: 250 γρ. αλεύρι τύπου 00, 50 γρ. ψιλό σιμιγδάλι, 3 αυγά, 3 κρόκους, 1 πρέζα αλάτι, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Υλικά για τη γέμιση: 1 κιλό ανθότυρο, 300 γρ. ζάχαρη άχνη, λίγες σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου. Υλικά για το σιρόπι: 1 λίτρο νερό, 400 γρ. ζάχαρη, 6 κ.σ μέλι, φλούδα από 1 πορτοκάλι., 1-2 αστεροειδή γλυκάνισο, 2-3 καραφάκια, γαρίφαλο. Υλικά για την σύνθεση: 100 γρ. καβουρδισμένο αμύγδαλο.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΝΗ