EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Δευτέρα 04 Ιανουαρίου 2021 12:03

Συνταγή για κανελόνια μπολονέζ με σπανάκι και μπεσαμέλ από την Κατερίνα Λένη

Η Κατερίνα Λένη μαγειρεύει κανελόνια μπολονέζ με σπανάκι και μπεσαμέ. Υλικά για την μπεσαμέλ: 150 γρ. βούτυρο, 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ, 1 ½ λίτρο γάλα πλήρες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Υλικά για τον κιμά: 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, 50 ml ελαιόλαδο, 250 ml κόκκινο κρασί, 1 κρεμμύδι, 2 καρότα, 1 φινόκιο, ½ κιλό σπανάκι, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, 1 βάζο τριμμένη ντομάτα, 1 πρέζα ζάχαρη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, βασιλικό, θυμάρι, μαϊντανό, 1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών. Υλικά για την σύνθεση: 3 κουτιά κανελόνια, 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, λίγα ντοματίνια.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣΥΝΤΑΓΕΣΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΝΗ