EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Δευτέρα 01 Φεβρουαρίου 2021 12:00

Συνταγή για γύρο ογκρατέν με πατάτες φούρνου από την Κατερίνα Λένη

Η Κατερίνα Λένη φτιάχνει γύρο ογκρατέν με πατάτες φούρνου. Υλικά για την σάλτσα: 1 κρεμμύδι, τρίχρωμες πιπεριές, 50 ml ελαιόλαδο, 1 κ.σ πελτέ ντομάτας, 1 λίτρο κρέμα γάλακτος, 150 – 200 ml κονιάκ, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκο θυμάρι. Για το ογκρατέν με γύρο: 1 – 2 κιλά γύρο κατεψυγμένο, 400 γρ. γκούντα τριμμένη, λίγα ντοματίνια, φρέσκο θυμάρι. Για τους κύβους της πατάτας: 1 κιλό πατάτες κομμένες κυβάκια, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, πάπρικα γλυκιά, αλάτι, ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣΥΝΤΑΓΕΣΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΝΗ