EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 12:16

Συνταγή για τάρτα με κολοκύθα και γκοργκοντζόλα από την Κατερίνα Λένη

Η Κατερίνα Λένη φτιάχνει τάρτα με κολοκύθα και γκοργκοντζόλα. Υλικά για τη βάση: 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 1 πρέζα αλάτι, 3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη, 1 αυγό, 100 γρ. βούτυρο κρύο, 1 φακελάκι κρόκο Κοζάνης, λίγο νερό κρύο. Για τη γέμιση: 750 γρ. κολοκύθα, 250 γρ. κόκκινα κρεμμύδια, λίγες σταγόνες, ελαιόλαδο, 4 αυγά, 200 ml κρέμα γάλακτος, 150 γρ. γκοργκοντζόλα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 50 γρ. καρύδια, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΝΗ