EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 12:18

Συνταγή για ραβιόλι γεμιστό με ρικότα, σπανάκι και κρόκο αυγού από την Κατερίνα Λένη

Η Κατερίνα Λένη φτιάχνει ραβιόλι γεμιστό με ρικότα, σπανάκι και κρόκο αυγού. Υλικά για φρέσκια πάστα: 250 γρ. αλεύρι τύπου 00, 150 γρ. σιμιγδάλι πολύ ψιλό, 1 πρέζα αλάτι, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, 4 αυγά, 4 κρόκοι αυγού. Υλικά για τη γέμιση: 500 γρ. ρικότα, 500 γρ. σπανάκι, 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, 1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, φρέσκο μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 κρόκο αυγού για κάθε ραβιόλι. Υλικά για την σύνθεση: Βούτυρο, 200 γρ. παρμεζάνα σε κομμάτι, φύλλα φρέσκου φασκόμηλου, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ζωμό από τα ραβιόλι.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΝΗ