EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Τρίτη 02 Μαρτίου 2021 12:12

Συνταγή για ηπειρώτικη πίτα μπλατσάρα με φέτα και δροσερό ντιπ από την Κατερίνα Λένη

Η Κατερίνα Λένη φτιάχνει ηπειρώτικη πίτα μπλατσάρα με φέτα και δροσερό ντιπ. Υλικά για τη γέμιση: 1 κιλό χόρτα ανάμεικτα, 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, 2 πράσα, 1 σκελίδα σκόρδο, λίγο άνηθο, λίγο μαϊντανό, λίγο δυόσμο, 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι, 300-400 γρ. φέτα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα, 1 χούφτα σιμιγδάλι ψιλό. Υλικά για τον χυλό: 3-4 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο, 300-400 ml χλιαρό νερό, 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, φρέσκα μυρωδικά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ½ κούπα ελαιόλαδο. Υλικά για το δροσερό ντιπ: 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΝΗ