EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Πέμπτη 04 Μαρτίου 2021 12:08

Συνταγές για το μενού της Τσικνοπέμπτης από την Κατερίνα Λένη

Για παϊδάκια αρνίσια μπάρμπεκιου: 2 κιλά παϊδάκια αρνίσια. Για μαρινάδα: 50 ml ελαιόλαδο, χυμό 1 λεμονιού, φρέσκο θυμάρι, φρέσκο δεντρολίβανο, 2 σκ. σκόρδο, πιπέρι. Για ντιπ: Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 200 γρ. γιαούρτι, 3 κ.σ μαγιονέζα, φρέσκια μέντα. Μαρινάδα για χοιρινές μπριζόλες μπάρμπεκιου: 10 κ.σ σόγια σως, 10 κ.σ ελαιόλαδο, 10 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο, πιπέρι, ρίγανη. Για ντιπ: 300 γρ. ντοματίνια, 1 κρεμμύδι, 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, 5 κ.σ ελαιόλαδο, χυμό από 1 λάιμ, 1 πρέζα ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ½ ματσάκι μαϊντανό. Μαρινάδα για φιλέτα κοτόπουλου: Λίγες σταγόνες ελαιόλαδου, πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή, ρίγανη, 300 ml φυσικό χυμό πορτοκαλιού, χυμό από 3 λάιμ, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο. Για ντιπ: 200 γρ. τυρί κρέμα, χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 2 κ.σ μέλι, 2 κ.σ μουστάρδα.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΝΗΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ