Έλα χαμογέλα-συνταγέςκαταχωρήθηκε: Κυριακή 09 Μαΐου 2021 12:31

Συνταγή για εκμέκ με παγωτό καϊμάκι από τον Χρήστο Βέργαδο

Ο pastry chef, Χρήστος Βέργαδος, φτιάχνει εκμέκ με παγωτό καϊμάκι. Υλικά για το εκμέκ: 500 γρ. τσουρέκι, 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη, 400 γρ. ζάχαρη, 250 γρ νερό, φλούδα από ½ λεμόνι. Υλικά για το παγωτό καϊμάκι: 1 λίτρο γάλα, 1 λίτρο κρέμα γάλακτος, 250 γρ. ζάχαρη, 2 κ.σ. σαλέπι, 1 κ.γ. μαστίχα, 1 πρέζα αλάτι.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΡΓΑΔΟΣ