EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 11:24

Συνταγή για κις λορέν από την Κατερίνα Λένη

Η Κατερίνα Λένη φτιάχνει κις λορέν. Υλικά για τη βάση: 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ, 1 πρέζα αλάτι, 100 γρ. βούτυρο, 1 αυγό, 3 – 4 κ.σ. κρύο νερό. Για την γέμιση: 300 γρ. ζαμπόν, 200 γρ. μπέικον, 50 ml ελαιόλαδο, 50 γρ. βούτυρο, 1 πρέζα ζάχαρη, 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 2 κρεμμύδια, 4 αυγά, 250 ml κρέμα γάλακτος, 250 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο θυμάρι, λίγο μαϊντανό.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣΥΝΤΑΓΕΣΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΝΗΤΑΡΤΑΚΙΣ ΛΟΡΕΝ