EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 11:42

Συνταγή για καλτσόνε με αλλαντικά και τυριά από την Κατερίνα Λένη

Η Κατερίνα Λένη φτιάχνει φανταστικό καλτσόνε με αλλαντικά και τυριά. Υλικά για τη ζύμη: 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ, 500 ml νερό, 150 ml ηλιέλαιο ή σπορέλαιο, 35 γρ. νωπή μαγιά, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα ζάχαρη, σιμιγδάλι ψιλό για το πασπάλισμα. Υλικά για την σάλτσα: 1 βάζο τριμμένη ντομάτα, 100 ml ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 πρέζα ρίγανη αποξηραμένη, 1 πρέζα ζάχαρη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκο βασιλικό. Υλικά για τη γέμιση: μοτσαρέλα, φλύδες παρμεζάνας, μπουράτα, προσούτο, σαλάμι αέρος, ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια, φρέσκο βασιλικό, φρέσκο θυμάρι.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣΥΝΤΑΓΕΣΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΝΗΤΥΡΙΑΣΚΑΛΤΣΟΝΕΑΛΛΑΝΤΙΚΑ