EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 11:28

Συνταγή για σοκολατένιο εκμέκ κανταΐφι από την Κατερίνα Λένη

Η Κατερίνα Λένη μάς φτιάχνει σοκολατένιο εκμέκ κανταΐφι. Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι, 500 ml κρέμα γάλακτος με 38% λιπαρά, 80 γρ. άχνη ζάχαρη, 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, 200 γρ. αμύγδαλα, 150 γρ. βούτυρο. Υλικά για την κρέμα σοκολάτας: 1 λίτρο γάλα πλήρες, 50 γρ. ζάχαρη, 6 κ.σ. κορν φλάουρ, 1 λοβό βανίλιας ή 3 βανίλιες, 6 κρόκοι αυγού, 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 50 γρ. βούτυρο κρύο. Υλικά για το σιρόπι: 2 φλιτζάνια ζάχαρη, 3-5 κ.σ. μέλι, 1 φλούδα λεμονιού, χυμό από 1 λεμόνι, 2 φλιτζάνια νερό.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΝΗ