EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 11:19

Συνταγή για τάρτα ροκφόρ από την Μαρία Εκμεκτσίογλου

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μαγειρεύει τάρτα ροκφόρ. Υλικά για ζύμη: 300 γρ. αλεύρι, 150 γρ. φρέσκο βούτυρο παγωμένο, 1 ½ κ.σ. κρύο νερό, 1 ½ κ.σ. φρέσκο γάλα παγωμένο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 κ.γ. παπαρουνόσπορο. Υλικά για γέμιση: 4 κ.σ. αλεύρι, 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, 800 ml φρέσκο γάλα, ½ κ.γ. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, 150 γρ. φρεσκοτριμμένο κεφαλοτύρι, 150 γρ. γραβιέρα, 150 γρ. ροκφόρ και 8 σύκα φρέσκα.