OPEN Weekend / Συνταγέςκαταχωρήθηκε: Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 12:19

Συνταγή για τυρόπιτα με φέτα, γραβιέρα και κρόσσια φύλλου από τη Ντίνα Νικολάου

Η Ντίνα Νικολάου φτιάχνει τυρόπιτα με φέτα, γραβιέρα και κρόσσια φύλλου. Υλικά συνταγής: 500 γρ. φύλλο κρούστας ή φύλλο Βηρυτού, 350 γρ. φέτα σκληρή – θρυμματισμένη, 250 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη, 1 κουτ. σούπας πάπρικα σε νιφάδες, 150 γρ. βούτυρο λιωμένο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Υλικά για την κρέμα: 4 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά, 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 500 γρ. γάλα εβαπορέ, 12-15 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥΤΥΡΟΠΙΤΑ