OPEN Weekend / Συνταγέςκαταχωρήθηκε: Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 12:17

Συνταγή για κριθαρώτο με ψητή κολοκύθα και μανιτάρια από την Ντίνα Νικολάου

Η Ντίνα Νικολάου μάς μαγειρεύει κριθαρώτο με ψητή κολοκύθα και μανιτάρια. Υλικά για την κολοκύθα: 500 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα, κομμένη σε κύβους 1 – 1 ½ εκατ., 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά, 30 ml ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Υλικά για το κριθαρώτο: 300 γρ. κριθαράκι χοντρό, 500 γρ. μανιτάρια διάφορα κομμένα σε φέτες, 1.500 ml ζωμός κοτόπουλο ή λαχανικών, 100 ml ελαιόλαδο, 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ, 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά,1 σκελίδα σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένη, 100 ml σαμιώτικο γλυκό κρασί, 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό, 2 κουτ. σούπας ψιλικομμένος μαϊντανός (τα φύλλα), 120 γρ. παλαιωμένη γραβιέρα τριμμένη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ