EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 15:46Συνταγή για χουνκιάρ Μπεγιεντί από τον Γιώργο Τσούλη
Υλικά
Για την πάστα πιπεριάς:
700γρ πιπεριές Φλωρίνης
50γρ. πελτέ ντομάτας
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
2κ.σ. ελαιόλαδο
Για τον πουρέ μελιτζάνας:
4 μελιτζάνες φλάσκες
1κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
30γρ βούτυρο
30γρ αλεύρι γ.ο.χ.
380ml γάλα πλήρες
80γρ. παρμεζάνα τριμμένη
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
Για το κοκκινιστό μοσχάρι:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε κύβους
4κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. πάστα πιπεριάς
2κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1κ.γ. ρίγανη ξερή
1κ.γ. αλάτι
πιπέρι
200ml ζεστό νερό
ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο