EYTYXEITE > Μαγειρικήκαταχωρήθηκε: Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 15:46

Συνταγή για χουνκιάρ Μπεγιεντί από τον Γιώργο Τσούλη

Υλικά Για την πάστα πιπεριάς: 700γρ πιπεριές Φλωρίνης 50γρ. πελτέ ντομάτας ½ κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι 2κ.σ. ελαιόλαδο Για τον πουρέ μελιτζάνας: 4 μελιτζάνες φλάσκες 1κ.σ. κρέμα βαλσάμικο 30γρ βούτυρο 30γρ αλεύρι γ.ο.χ. 380ml γάλα πλήρες 80γρ. παρμεζάνα τριμμένη χυμό από ένα λεμόνι αλάτι-πιπέρι Για το κοκκινιστό μοσχάρι: 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε κύβους 4κ.σ. ελαιόλαδο 1κ.σ. πάστα πιπεριάς 2κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη 3 ντομάτες ψιλοκομμένες 1κ.γ. ρίγανη ξερή 1κ.γ. αλάτι πιπέρι 200ml ζεστό νερό ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο