OPEN Weekend / Συνταγέςκαταχωρήθηκε: Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 12:35

Συνταγή για κόκκορα με χυλοπίτες στην κατσαρόλα από την Ντίνα Νικολάου

Η Ντίνα Νικολάου φτιάχνει κόκκορα με χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Υλικά συνταγής: 500 γρ. ρουμελιώτικες χυλοπίτες «Το Βελούχι», ΗΛΙΟΣ, 150 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη, Ρίγανη φρέσκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για τον κόκκορα: 1 κόκκορας 2 - 2½ κιλά κομμένος σε μερίδες, 100 ml ελαιόλαδο, 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σκόνη, 300 ml γλυκό σαμιώτικο κρασί, 500 γρ. σάλτσα ντομάτας, 1 κουτ. σούπας πελτέ, 1 φύλλο δάφνη, 5-6 κόκκους μπαχάρι, 1 ξύλο κανέλα, 100 ml πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι. Για τα κοκκάρια: 500 γρ. κοκκάρια καθαρισμένα, 40 ml ελαιόλαδο, 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σκόνη, αλάτι και πιπέρι.
ΣΥΝΤΑΓΕΣΧΥΛΟΠΙΤΕΣΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥΚΟΚΚΟΡΑΣ