14-07-2021

Vegan κεφτεδάκια σε λαχταριστή thai style σάλτσα με φιστικοβούτυρο

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και το φρέσκο ginger και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον κουρκουμά, το κύμινο, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, την καυτερή πάπρικα και το ginger σε σκόνη (αν δεν έχουμε επιλέξει φρέσκο) και σοτάρουμε για 30’’. 

Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και σοτάρουμε για 30 ακόμα δευτερόλεπτα. Ξύνουμε καλά τον πάτο της κατσαρόλας και προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ. Μαγειρεύουμε με ανοιχτό καπάκι για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το  Φιστικοβούτυρο Real & Honest και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα esti® plant-based meatballs και βράζουμε για 15 ακόμα λεπτά με κλειστό καπάκι.

Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά. Σερβίρουμε με λίγο φρεσκοστυμμένο χυμό lime, φρέσκο κόλιανδρο και ολόκληρα φιστίκια.