Ποιος ρωτάει;VideoΣχετικά
Ποιος ρωτάει;

Το συναρπαστικό τηλεπαιχνίδι γνώσεων «Ποιος Ρωτάει» στο Open TV.

Για πρώτη φορά σε τηλεπαιχνίδι σημασία δεν έχει μόνο η ερώτηση, αλλά και ποιος ρωτάει, αφού τις ερωτήσεις δεν τις θέτει ο παρουσιαστής, αλλά τυχαία επιλεγμένα άτομα όλων των ηλικιών και των επαγγελμάτων.

Το παιχνίδι ξεκινά και δύο ομάδες αποτελούμενες από δύο άτομα η καθεμία, καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους, ώστε να απαντήσουν σωστά σε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις. Οι διαγωνιζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με «τον τοίχο των προσώπων», ο οποίος αποτελείται από τελείως διαφορετικά πρόσωπα, όλων των ηλικιών και όλων των μορφωτικών επιπέδων. Από παιδάκια που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα το σχολείο έως ηλικιωμένους.

Πατώντας σε κάθε γύρο το buzzer «ο τοίχος των προσώπων» περιστρέφεται και σταματά σε τέσσερα πρόσωπα κάθε φορά. Οι παίκτες καλούνται να επιλέξουν ποιος από τους τέσσερις ανθρώπους που βλέπουν απέναντί τους θα τους θέσει το ερώτημα. Το μόνο που γνωρίζουν για αυτά τα άτομα είναι το όνομά τους, η ιδιότητά τους και η ηλικία τους. Σημασία δεν έχει να χρησιμοποιήσουν μόνο τις γνώσεις τους για να βρουν τη σωστή απάντηση, αλλά και τη διαίσθησή τους, ώστε να επιλέξουν εκείνον που θα τους θέσει μία ερώτηση την οποία θα ξέρουν να απαντήσουν. Οι ερωτήσεις είναι τελείως διαφορετικές μεταξύ τους και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνώσεων. Επίσης μπορεί να είναι και ερωτήσεις κίνησης και ήχου, όπου οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να απαντήσουν σωστά με βάση την εικόνα που βλέπουν ή τον ήχο που ακούν. Η ομάδα των παικτών που θα κατορθώσει να απαντήσει σωστά στις περισσότερες ερωτήσεις στον πρώτο γύρο προχωράει και στο επόμενο στάδιο.

Στο δεύτερο γύρο οι διαγωνιζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την πυραμίδα των διασήμων. Αυτή τη φορά, σκοπός τους είναι να απαντήσουν σωστά σε όσο το δυνατόν περισσότερες απαντήσεις διάσημων ανθρώπων. Κάθε σκαλοπάτι της πυραμίδας ισοδυναμεί με ένα χρηματικό ποσό. Όσο ανεβαίνουν στη διαβάθμιση της πυραμίδας το χρηματικό ποσό που κερδίζουν ανεβαίνει.

Οι διαγωνιζόμενοι που θα κατορθώσουν να απαντήσουν σωστά στην τελευταία και πιο δύσκολη ερώτηση, του τελευταίου βάθρου της πυραμίδας θα είναι και οι νικητές του μεγάλου επάθλου.