15-03-2020

ΟΡΕΝ Ενημέρωση

Open logo

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει πρωτόγνωρες καταστάσεις για την παγκόσμια κοινότητα, με τις οποίες έρχεται πλέον αντιμέτωπη και η Ελλάδα.

Με μοναδικό και απόλυτο γνώμονα το ύψιστο αγαθό της Υγείας και συναισθανόμενο την ανάγκη των πολιτών για έγκυρη και ψύχραιμη πληροφόρηση,  το Ενημερωτικό Τμήμα του ΟΡΕΝ ευθυγραμμίζεται με τις κατευθύνσεις της Πολιτείας, του Υπουργείου Υγείας και τις προειδοποιήσεις των Επιστημόνων.

Παρεμβαίνουμε άμεσα στο ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού και προχωρούμε στις παρακάτω αλλαγές: 

  1. Περιορίζονται οι προσκεκλημένοι στα studios του σταθμού. Οι συνδέσεις μας θα είναι συνεχείς, αλλά κυρίως μέσω LIVE-U, skype κλπ
  2. Το δημοσιογραφικό δυναμικό θα απασχολείται σε «κυλιόμενες» βάρδιες, έτσι ώστε να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, αλλά και να προασπίσουμε στο μέτρο του δυνατού την ασφάλεια μας.
  3. Από Δευτέρα 16/3, θα υπάρχουν ειδικά ενημερωτικά δελτία ειδήσεων, υπό τον τίτλο: «Μένουμε σπίτι- Ό,τι συμβαίνει», που θα μεταδίδουν πληροφορίες, αλλά και τις τελευταίες ειδήσεις και εξελίξεις σχετικά με  το θέμα του κορωνοϊού.
  4. Η προγραμματισμένη εκπομπή «Εκτός» αναστέλλεται λόγω των εξελίξεων της επικαιρότητας και αναπροσαρμόζεται. Η Νίκη Λυμπεράκη θα κάνει έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές.
  5. Η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα πρεμιέρα της εκπομπής «ΟΡΕΝ Ελλάδα» με παρουσιαστή τον Σπύρο Χαριτάτο και σχολιαστή τον Γιώργο Καραμέρο, ΑΛΛΑΖΕΙ ώρα: δεν θα γίνει στις 18.00 (ώρα στην οποία θα μεταδίδεται Δευτέρα-Παρασκευή), αλλά ΕΚΤΑΚΤΩΣ μόνο για αύριο θα ξεκινήσει στις 16.00. 

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι από τη Δευτερα 16/3 το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ αλλάζει ώρα και θα μεταδίδεται στις 19.30 

Το ενημερωτικό τμήμα του ΟΡΕΝ θα προχωρήσει και σε άλλες τροποποιήσεις είτε του προγράμματος είτε του τρόπου εργασίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν κατ’ αρχάς  η Υγεία του προσωπικού κι εν συνεχεία η Ενημέρωση των Πολιτών με άρτιο, ψύχραιμο και έγκυρο τρόπο.