15-04-2020

Μεγάλη Εβδομάδα: Ιερές Ακολουθίες στο OPEN σε απευθείας σύνδεση με τα μεγάλα κέντρα της Ορθοδοξίας

Open logo

Μεγάλη Παρασκευή και Μέγα Σάββατο σε απευθείας σύνδεση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο στα Ιεροσόλυμα.

Φέτος το Πάσχα, το OPEN γίνεται σταυροδρόμι των μεγάλων κέντρων της Ορθοδοξίας, φέρνοντας την κατανυκτική ατμόσφαιρα των ημερών σε κάθε σπίτι.

 

Το πρωί της Μ. Παρασκευής, από την Ιερά Καθέδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, τον Πάνσεπτο Ναού Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και κατάνυξης, θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

 

Τo βράδυ της Μ. Παρασκευής, το OPEN, σε απευθείας σύνδεση με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, δίνει στους τηλεθεατές τη μοναδική ευκαιρία να ζήσουν την ξεχωριστή εμπειρία της Ακολουθίας του Επιταφίου, όπως εορτάζεται στους Αγίους Τόπους.

Ένα συγκινητικό ταξίδι στο χρόνο, στον τόπο του Μαρτυρίου του Χριστού, εκεί όπου βρίσκονται τα Ιερά Προσκυνήματα του Γολγοθά, της Αποκαθήλωσης και του Παναγίου Τάφου, συγκεντρωμένα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

 

Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης, η Πατριαρχική πομπή, προεξάρχοντος της Α.Θ.Μ. Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλου, διέρχεται τα Ιερά Προσκυνήματα και φτάνει στον Γολγοθά, όπου θα διαβαστεί το Ευαγγέλιο της Σταυρώσεως.

Από την Αγία Τράπεζα του Γολγοθά λαμβάνεται το σώμα του Κυρίου και μετά από περιφορά τοποθετείται στον Λίθο της Αγίας Αποκαθήλωσης και ψάλλεται λιτανεία πέριξ του Αγίου Τάφου. Μετά τη λήξη της τελετής ακολουθούν τα Εγκώμια του Επιτάφιου Θρήνου.

 

Το Μ. Σάββατο το πρωί, από την Ιερά Καθέδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, το OPEN θα γίνει η γέφυρα για να «βρεθούμε» στο χαρμόσυνο προανάκρουσμα της Ανάστασης του Κυρίου, με την λεγόμενη «Πρώτη Ανάσταση».

 

Το μεσημέρι του Μ. Σάββατου θα μεταφερθούμε στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο στα Ιεροσόλυμα, όπου θα παρακολουθήσουμε την τελετή του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο, στον Ναό της Αναστάσεως.

Το βράδυ του Μ. Σάββατου θα βρεθούμε στη Μονή Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας στα Βασιλικά Χαλκιδικής για την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και το «Χριστός Ανέστη».

 

Το πρόγραμμα μεταδόσεων στο OPEN αναλυτικά:

 

Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου

18:00 Η Ακολουθία των Παθών (Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Γλυφάδας)

 

 

Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου

10:00 Η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης από το Φανάρι, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου

21:00 Ακολουθία του Επιταφίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από το Ναό της Αναστάσεως, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων.

 

Μέγα Σάββατο 18 Απριλίου

09:30 Η Ακολουθία της Πρώτης Ανάστασης από το Φανάρι

14:00 Τελετή του Αγίου Φωτός από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

23:00 Η Ακολουθία της Αναστάσεως από την Μονή Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας στα Βασιλικά Χαλκιδικής

___________________________________________________________________

 

Στις Digital Πλατφόρμες

#menoume_spiti και ζούμε την κατάνυξη των ημερών, καθώς μέσα από τις digital πλατφόρμες του OPEN μεταδίδονται καθημερινά οι Λειτουργίες και θείες Ακολουθίες των ημερών.

1. Στο σάιτ www.tvopen.gr.

2. Μέσα από την εφαρμογή του OPEN TV σε κινητό και tablets.

3. Από την υβριδική τηλεόραση, για όσους έχουν smart tv, πατώντας το κίτρινο κουμπί στο τηλεκοντρόλ, αφού συντονιστούν στο OPEN.

Κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα μεταδίδονται Ιερές Ακολουθίες τόσο από τον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων, όσο και από τον Ι.Π.Ν. Παμμ. Ταξιαρχών Μανταμάδου.

Θα δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να επιλέξει τον Ιερό Ναό από τον οποίο θα παρακολουθήσει την Ακολουθία.