19-05-2020

«iNFO-19» με τη Νίκη Λυμπεράκη απόψε στις 23:15 στο OPEN

Λυμπεράκη

Kάθε Τρίτη βράδυ στην εκπομπή «iNFO-19», η Νίκη Λυμπεράκη υποδέχεται καλεσμένους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της "μάχης" με τον κορωνοϊό και ειδικούς από διαφορετικούς χώρους, αναλύοντας τις προκλήσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και της οικονομίας. 

 

Απόψε:

 

Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε τη μεγάλη στροφή συμφωνώντας να διατεθούν ως επιδοτήσεις 500 δισ. ευρώ για τη στήριξη των κλάδων της ευρωπαϊκής Οικονομίας που επλήγησαν από την πανδημία και την καραντίνα. Για πρώτη φορά, μάλιστα, δέχθηκε να εκδώσει κοινό χρέος η Ε.Ε. προκειμένου να αντλήσει το ποσό αυτό. Αναλύουμε σε βάθος τη σημασία της εξέλιξης αυτής με τη βοήθεια των ανταποκριτών του OPEN.

 

Στο κατώφλι του καλοκαιριού, συζητούμε με τον Αλέξανδρο Βασιλικό, Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για το ζήτημα που θα κρίνει την πορεία της ελληνικής Οικονομίας: τις προοπτικές του τουρισμού φέτος και τα επόμενα χρόνια.

 

Καθώς οι παραλίες όλης της χώρας γεμίζουν ήδη από κόσμο, ζητούμε από δύο διακεκριμένες επιστήμονες, τις καθηγήτριες Αδαμαντία Ευστρατίου και Ράνια Τζωράκη, να μας πουν τι πρέπει να κάνουμε και τι πρέπει να αποφεύγουμε, ώστε να χαρούμε τη θάλασσα με ασφάλεια.

 

Η μάσκα έχει γίνει μέρος της ζωής των πολιτών. Αλλά για μερικούς από αυτούς συνεπάγεται έλλειψη επικοινωνίας και απομόνωση. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος Κωνσταντίνος Σίμψης μας εξηγεί πώς η μάσκα δυσκολεύει τη ζωή των ανθρώπων με προβλήματα ακοής.

 

Μία μέρα σαν σήμερα, πριν από 101 χρόνια, σημάδεψε το τέλος της παρουσίας του Ελληνισμού στην Ανατολή. Τιμούμε την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με ένα αφιέρωμα που βασίζεται σε αρχειακό υλικό και στις μαρτυρίες ξένων, Τούρκων, Ευρωπαίων και Αμερικανών, που έζησαν από κοντά τους διωγμούς των ελληνικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας.

 

«iNFO-19» απόψε στις 23:15, με τη Νίκη Λυμπεράκη στο OPEN.

 

#info19

#opentv