28-05-2020

KitcheN' Health κάθε Σαββατοκύριακο στο OPEN

KitcheN Health και την Μαρία Εκμεκτσίογλου

«KitcheN' Health»  η νέα εκπομπή μαγειρικής του OPEN με την Μαρία Εκμεκτσίογλου, κάθε Σαββατοκύριακο στις 18:45 στο OPEN.

 

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου και το «KitcheN' Health» μας προσκαλούν να μαγειρέψουμε υγιεινά, νόστιμα και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

 

H γνωστή σεφ, Μαρία Εκμεκτσίογλου, μαγειρεύει γευστικές συνταγές σε μία κουζίνα που βρίσκεται τοποθετημένη σε έναν κήπο γεμάτο λαχανικά, φρούτα και βότανα! Το καλύτερο σκηνικό για να μυηθούμε στη διατροφική αξία των πρώτων υλών, αλλά και να μάθουμε το σωστό συνδυασμό των υλικών.

Σε κάθε επεισόδιο, ένα βασικό υλικό είναι ο πρωταγωνιστής, ενώ παρουσιάζονται δύο συνταγές αλμυρού φαγητού, μία συνταγή γλυκού, αλλά και το tip της ημέρας, μαζί με πολλές συμβουλές για εναλλακτικές χρήσεις του βασικού υλικού μας.

Το Σάββατο 30 Μαΐου, μαθαίνουμε τα πάντα για τις ελιές, έναν από τους πιο ευλογημένους καρπούς του τόπου μας, που αποτελεί βάση της Μεσογειακής διατροφής!

Η Μαρία μας υποδέχεται στην κουζίνα της και μας δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη διατροφική αξία της ελιάς. Ακόμα μας μαθαίνει πώς να ξεπικρίζουμε, αλλά και πώς να συντηρούμε τις ελιές. Επιπλέον, μας δείχνει έξυπνους τρόπους για να συνοδεύουμε τα πιάτα και τα ορεκτικά μας, αξιοποιώντας τα πολλά οφέλη της ελιάς στην υγεία.

Η Μαρία εμπνέεται από την ελιά και μαγειρεύει: λαυράκι στη λαδόκολλα με ελιές και μυρωδικά. Μας ετοιμάζει ένα αλμυρό κέικ με ελιές, κολοκυθοανθούς και τοματίνια, που ενθουσιάζει με την υφή και τα αρώματά του. Στη συνέχεια, μας δροσίζει με σορμπέ ελιάς με ούζο!

Ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, Πωλ Φαρατζιάν, εξηγεί με ποια τρόφιμα είναι σωστότερο διατροφικά να συνδυάζουμε τις ελιές, αλλά και ποιες ποικιλίες ελιάς έχουν μεγαλύτερη διατροφική αξία. Δίνει συμβουλές για το τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε ελιές και μας αποκαλύπτει πόσες ελιές μπορούμε να καταναλώνουμε καθημερινά.

Την Κυριακή 31 Μαΐου στο «KitcheΝ’ Health» πρωταγωνιστεί ο βασιλιάς των εσπεριδοειδών, το λεμόνι. Μαθαίνουμε τα πάντα για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, τη σημαντική διατροφική του αξία, αλλά και τις άπειρες χρήσεις του στην κουζίνα!

Η Μαρία μαγειρεύει κατσικάκι λεμονάτο με πένες ριγέ, σταμναγκάθι, μυρώνια και καυκαλήθρες. Μας μαθαίνει πώς να αυγοκόβουμε χωρίς να χρησιμοποιούμε τους κρόκους του αυγού, μας ξεδιψάει με μυρωδάτη σπιτική λεμονάδα και μας φιλεύει την πιο γευστική λεμονόπιτα.

Ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Πωλ Φαρατζιάν, μας εξηγεί τα πάντα για το ευεργετικό λεμονόνερο και το σωστό συνδυασμό των συστατικών της σημερινής μας συνταγής. 

Αυτό το Σαββατοκύριακο δύο απολαυστικά επεισόδια «Kitchen Health» με υγιεινές συνταγές, που βοηθούν στην ενίσχυση του οργανισμού μας

«KitcheN' Health» με την Μαρία Εκμεκτσίογλου κάθε Σαββατοκύριακο στις 18:45 στο OPEN