02-07-2020

«KitcheN' Health» με την Μαρία Εκμεκτσίογλου, το Σαββατοκύριακο στις 18:45 στο OPEN

KitcheN Health και την Μαρία Εκμεκτσίογλου

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου και το «KitcheN' Health» μας προσκαλούν να μαγειρέψουμε υγιεινά, νόστιμα και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

H γνωστή σεφ, Μαρία Εκμεκτσίογλου, μαγειρεύει γευστικές συνταγές σε μία κουζίνα που βρίσκεται τοποθετημένη σε έναν κήπο γεμάτο λαχανικά, φρούτα και βότανα! Το καλύτερο σκηνικό για να μυηθούμε στη διατροφική αξία των πρώτων υλών, αλλά και να μάθουμε το σωστό συνδυασμό των υλικών.

Σε κάθε επεισόδιο, ένα βασικό υλικό είναι ο πρωταγωνιστής, ενώ παρουσιάζονται δύο συνταγές αλμυρού φαγητού, μία συνταγή γλυκού, αλλά και το tip της ημέρας, μαζί με πολλές συμβουλές για εναλλακτικές χρήσεις του βασικού υλικού μας.

Το Σάββατο 4 Ιουλίου, η Μαρία μας μιλάει για την διατροφική αξία της τομάτας, η οποία πρωταγωνιστεί στην μεσογειακή διατροφή. Η τομάτα είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τον οργανισμό και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε πάρα πολλά πιάτα, όπως και τα μικρά γλυκά τοματίνια.

Η Μαρία σε αυτό το επεισόδιο μαγειρεύει τοματίνια γεμιστά με κεφτεδάκια & τομάτες γεμιστές με κουσκούς και γαρίδες.

Η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, Όλγα Κακουλίδη, μιλάει για το ισχυρό αντιοξειδωτικό που περιέχει η τομάτα, το λυκοπένιο, μας δείχνει με ποιους συνδυασμούς γίνεται ακόμα πιο θρεπτική η τομάτα, μαθαίνουμε πως όπως κι αν μαγειρέψουμε την τομάτα τα ωφέλιμα στοιχεία της δε χάνονται, ενώ τέλος, μας εξηγεί γιατί μαζί με το ελαιόλαδο, η τομάτα απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου στο «KitcheN' Health» πρωταγωνιστεί η μαστίχα, ένα φυσικό φάρμακο, με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Η Μαρία μας δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της μαστίχας αλλά και την επουλωτική της δράση στα δερματικά προβλήματα.

Οι υγιεινές νοστιμιές που μας σερβίρει σήμερα, το «KitcheN' Health», είναι αρωματισμένες με μαστίχα: σπαγγέτι εσπρέσι με μαστιχοκεφτεδάκια και μεθυστικές φωλίτσες κανταΐφι με μαστιχόκρεμα.

 Η Μαίρη Γιαννακάκη, R&D manager της Mastiha shop, μας μιλά για την ευεργετική δράση της μαστίχας Χίου σε άτομα με ενοχλήσεις σε στομάχι και γαστρεντερικές διαταραχές, αναφέρεται στη χημική σύσταση της μαστίχας Χίου και εξηγεί πώς η μαστίχα Χίου μειώνει το αίσθημα πείνας.

Σας περιμένουμε σε ένα ακόμα ραντεβού με την υγιεινή κουζίνα! Σας περιμένουμε στο «KitcheN' Health».