02-11-2020

VICE: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία, σε πρώτη τηλεοπτική προβολή

Vice: Ο Δεύτερος στην ιεραρχία - Ξένη ταινία

VICE

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

 

Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 21:00 στο OPEN MY CINEMA

σε Α’ τηλεοπτική προβολή

 

8 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ

Η ταινία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Α΄ αντρικού ρόλου

 

«Μια τολμηρή, σκοτεινή σάτιρα» THE HOLLYWOOD REPORTER

«Ερμηνεία υπόδειγμα από τον Κρίστιαν Μπέιλ στο ρόλο του Ντικ Τσέινι»  VARIETY

«Η βιτριολική αλήθεια για το “ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο”, μέσα από μια ξεκαρδιστική πικρή σάτιρα…» ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

 

Το «VICE» είναι μία  κινηματογραφική βιογραφία του αμφιλεγόμενου πολιτικού Ντικ Τσέινι, γραφειοκράτη του συστήματος της Ουάσινγκτον, που κατάφερε να ανελιχθεί αθόρυβα  σε έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της πολιτικής. Ο Τσέινι διετέλεσε αντιπρόεδρος (vice president) του Τζορτζ Μπους σε μια  περίοδο που στιγματίστηκε από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Την ταινία υπογράφει σεναριακά και σκηνοθετικά ο Άνταμ ΜακΚέι ακροβατώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στην σάτιρα και την πολιτική βιογραφία. Το «VICE» δεν είναι μία ακόμα βιογραφική πολιτική ταινία που δείχνει το πώς λειτουργεί το σύστημα πίσω από τους προβολείς της δημοσιότητας. Ο ΜακΚέι κάνει ένα βήμα παραπάνω. Ισορροπώντας ανάμεσα στο βιοτριλικό χιούμορ και την «καθαρή» σάτιρα αποκαλύπτει το σύστημα μέσα στο οποίο ανατράφηκε ο Τσέινι με τον πιο αιχμηρό τρόπο.

Στον ρόλο του Τσέινι ο εξαιρετικά χαρισματικός Κρίστιαν Μπέιλ, ο οποίος ενσαρκώνει υποδειγματικά τον αντιπρόεδρο ακολουθώντας βήμα βήμα  τη ζωή του μέχρι την  περίοδο της αντιπροεδρίας. Τη σύζυγο του Τσέινι, Λιν, υποδύεται η Έιμι Άνταμς ως μια στιβαρή σύζυγος  πολιτικού, που κινεί τα νήματα και στηρίζει απόλυτα τον άντρα της. Στον ρόλο του Τζόρτζ Μπους ο απολαυστικός Σαμ Ρόκγουελ.

Η ταινία βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα Α’ ανδρικού ρόλου και  με το Όσκαρ Μακιγιάζ, καθώς οι ειδικοί κατάφεραν την πλήρη μεταμόρφωση του Κρίστιαν Μπέιλ, ώστε να είναι σχεδόν όμοιος με τον Ντικ Τσέινι. Για τον συγκεκριμένο ρόλο ο Μπέιλ πήρε πάνω από 20 κιλά.

                                                  

Μια αριστουργηματική ταινία, με έξυπνο χιούμορ και καυστική σάτιρα που ρίχνει φως στους σκοτεινούς διαδρόμους του πολιτικού συστήματος.

 

Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 21.00 στο OpenMyCinema

#OpenMyCinema