19-11-2020

Πρεμιέρα απόψε στις 23:45 για την αφιερωματική εκπομπή Και εγένετο Ελλάς – Όσα είπε ο παρουσιαστής Γιώργος Σαρρής στην Ώρα Ελλάδος

Αφιέρωμα 1821 - Και εγένετο... Ελλάς

Πρεμιέρα απόψε στις 23:45 για την docuseries του OPEN «Και Εγένετο Ελλάς»

 

Όσα είπε ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαρρής, παρουσιαστής της αφιερωματικής εκπομπής για το 1821, στην Ώρα Ελλάδος.

 

O παρουσιαστής της νέας αφιερωματικής σειράς του OPEN «Και Εγένετο Ελλάς», Γιώργος Σαρρής, μίλησε σήμερα το πρωί στον Άκη Παυλόπουλο και την Ντόρα Κουτροκόη για τη docuseries 21 επεισοδίων για την επέτειο 2 αιώνων από την ελληνική επανάσταση του 1821.
Όπως είπε «η σειρά μέσα από 21 επεισόδια επιχειρεί να ψηλαφήσει το εμβληματικότερο γεγονός της νεότερης ελληνικής ιστορίας, την επανάσταση του 1821».
Η docuseries, με γυρίσματα σε περιοχές που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση του επαναστατικού απελευθερωτικού κύματος και συνεντεύξεις με απογόνους ηρώων και διακεκριμένους ιστορικούς, χωρίζεται σε 3 κύκλους. Στον πρώτο κύκλο (5 επεισόδια), η σειρά εστιάζει στα προεπαναστατικά χρόνια.
Στον δεύτερο κύκλο (9 επεισόδια) αναλύει ενδελεχώς τα γεγονότα της επανάστασης -μάχες, ναυμαχίες, εθνοσυνελεύσεις, συγκρούσεις και παρασκήνιο που δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό.
Στον τρίτο κύκλο (7 επεισόδια) παρουσιάζει τις προσωπικότητες Ελλήνων που άφησαν το αποτύπωμά τους σε διαφορετικά πεδία δράσης, στους δύο αιώνες της σύγχρονης Ελλάδας από το 1821 μέχρι και σήμερα.

 

Το επεισόδιο της πρεμιέρας, απόψε στις 23:45 είναι αφιερωμένο στην ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας το 1814 στην Οδησσό και τις ηγετικές μορφές πίσω από τη μυστική αυτή οργάνωση.

 

 

Δείτε το απόσπασμα από την Ώρα Ελλάδος