02-02-2021

Ο Τάσος Δούσης και οι Εικόνες ταξιδεύουν «στη Γη των Φαραώ», τη μαγευτική Αίγυπτο

Δελτίο τύπου - Αιγυπτος

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 20.00 ο Τάσος Δούσης και οι «ΕΙΚΟΝΕΣ»  ταξιδεύουν «στη Γη των Φαραώ», την μαγευτική Αίγυπτο, την χώρα που μετράει 7.000 χρόνια ιστορίας και πολιτισμού.

Το ταξίδι ξεκινάει από το Κάιρο, την πόλη των 1000 μιναρέδων, και καταλήγει στα χωριά και τις φυλές των Νούβιων στα σύνορα Αιγύπτου – Σουδάν στο Ασουάν μέσα από μία εκπληκτική κρουαζιέρα στον θεϊκό ποταμό Νείλο.

Η πρώτη στάση της εκπομπής είναι στο χαοτικό Κάιρο των 20 εκατομμυρίων κατοίκων. Εκεί οι «ΕΙΚΟΝΕΣ» στο πρώτο επεισόδιο για την Αίγυπτο και το Κάιρο παρουσιάζουν τη Νεκρόπολη της Γκίζας με τις Πυραμίδες των Φαραώ. Πρώτη και καλύτερη η πυραμίδα του Χέοπα, όπου ο Τάσος Δούσης κατάφερε να μπει μέσα και να φτάσει μέχρι και τον ταφικό θάλαμο του Χέοπα.

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ συνεχίζεται στην Ακρόπολη του Καΐρου με την επιβλητική θέα και το τζαμί του Μωχάμετ Άλι. Το οδοιπορικό συνεχίζεται με την νεκρόπολη των ζωντανών, εκεί που οι κάτοικοι του Καΐρου ζουν μέσα σε νεκροταφεία μαζί με τους νεκρούς.

Η εκπομπή κάνει κρουαζιέρα στο Νείλο, δοκιμάζει το κοσάρι - το φαγητό των φτωχών της πόλης αλλά και το κιουνεφέ σε ένα ζαχαροπλαστείο με ιστορία 100 ετών.

Το ρεπορτάζ κλείνει στη γέφυρα των λιονταριών και το κεντρικό Κάιρο που μοιάζει με Παρίσι.

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στο μαγευτικό Κάιρο από τις «ΕΙΚΟΝΕΣ» και τον Τάσο Δούση, αυτή την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο OPEN.

 

«ΕΙΚΟΝΕΣ» με τον Τάσο Δούση κάθε Κυριακή στις 20.00 στο OPEN!