27-04-2021

Εβδομάδα κατάνυξης στο OPEN: Οι Ιερές Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας

Open logo

Το OPEN δίνει -και φέτος- τη μοναδική ευκαιρία στους τηλεθεατές να βιώσουν την κατανυκτική ατμόσφαιρα των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας, σε απευθείας συνδέσεις με Ιερούς Ναούς που αποτελούν μεγάλα μνημεία της Ορθοδοξίας. 

Τη Μεγάλη Πέμπτη στις 17:30 θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία των Παθών σε απευθείας σύνδεση με τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, από τα σημαντικότερα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Ελλάδας. 

Από τον ίδιο μεγαλοπρεπή ναό θα παρακολουθήσουμε την Μ. Παρασκευή, στις 10:00 το πρωί, την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης, αλλά και στις 18:00 την Ακολουθία του Επιταφίου.

Το μεσημέρι του Μ. Σάββατου στις 12:40 θα μεταφερθούμε στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο στα Ιεροσόλυμα, όπου θα παρακολουθήσουμε, την μυσταγωγική τελετή Αφής του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, η οποία τελείται από την Α.Θ.Μ Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄. 

Το βράδυ του Μ. Σαββάτου στις 20:50 θα παρακολουθήσουμε από τον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Πλάκα την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και το «Χριστός Ανέστη».

 

Και καθημερινά, όλες οι Λειτουργίες και οι Ακολουθίες της ημέρας, μέσα από το σάιτ του ΟΡΕΝ και μέσα από την υβριδική (πατώντας το κίτρινο κουμπί του τηλεκοντρόλ)