14-05-2021

«353.000 αθώα θύματα! Δεν ξεχνούμε!» μια εκπομπή αφιερωμένη στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Γενοκτονία Ελλήνων  του Πόντου

«353.000 αθώα θύματα! Δεν ξεχνούμε!» μια εκπομπή αφιερωμένη στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Λάμπη Ταγματάρχη.

 

Το OPEN, στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματός του για τα αθώα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ανήμερα της μαύρης επετείου στις 19 Μαΐου στις 14.00 προβάλλει την εκπομπή «353.000 αθώα θύματα! Δεν ξεχνούμε!», σε παρουσίαση Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Λάμπη Ταγματάρχη

Μια εκπομπή αφιερωμένη στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της Γενοκτονίας, ένας φόρος τιμής στους  Έλληνες του Πόντου για να μείνει η μνήμη ζωντανή και η θύμηση αλώβητη. 

Στην εκπομπή φιλοξενούνται σημαντικές προσωπικότητες της χώρας που θα ρίξουν φως σ’ αυτή την τραγωδία. Ιστορικοί, καθηγητές πανεπιστημίου, επιστήμονες που θα εξηγήσουν τους λόγους και τις αιτίες που οδήγησαν στην τραγωδία του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά και απόγονοι των θυμάτων που εξιστορούν τις μνήμες των προγόνων τους οι οποίοι υπέφεραν, εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους και τελικά έχασαν την ζωή τους. Από Αθήνα  και Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθούν καλεσμένοι απ’ όλους τους τομείς που θα συνδράμουν στην ιστορική καταγραφή της Γενοκτονίας.

Ακόμα η εκπομπή θα ασχοληθεί με τα ήθη και τα έθιμα του Πόντου, τη διατήρηση της ποντιακής διαλέκτου, αλλά και τη σημασία των χορών και της μουσικής . Θα δούμε ακόμα κειμήλια με ιστορική αλλά και συναισθηματική αξία από τη πατρίδα του Πόντου. 

Ένα ταξίδι στην Ιστορία μας, για να μην ξεχάσει ποτέ κανείς τα αθώα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου!

«353.000 αθώα θύματα! Δεν ξεχνούμε!», στις 19 Μαΐου στις 14.00 στο OPEN

Δείτε το τρέιλερ