01-10-2021

Το Familiar υποδέχεται τον Γιώργο Χρανιώτη και τη Μαρία Ζαφειράτου

Familiar - Χρανιώτης, Μαρία Ζαφειράτου

Στο Familiar του Σαββατοκύριακου, ο Γιώργος Χρανιώτης μιλάει για τη δύσκολη περίοδο της εγκυμοσύνης της συζύγου του και η Μαρία Ζαφειράτου για την ανισότητα που έχει βιώσει επαγγελματικά ως γυναίκα. 

 

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 17:55 η μαμά Μυρτώ Κάζη και ο μπαμπάς Ετεοκλής Παύλου παρουσιάζουν ένα μαγκαζίνο που απευθύνεται στους σύγχρονους γονείς, αλλά και σε αυτούς που σχεδιάζουν να γίνουν γονείς. Ειδικοί επιστήμονες δίνουν απαντήσεις αλλά και λύσεις στις απορίες και τα άγχη των γονέων, κάνοντας την καθημερινότητά τους πολύ πιο εύκολη, ενώ επώνυμοι καλεσμένοι μοιράζονται τις προσωπικές τους εμπειρίες.  

Αυτό το Σάββατο η αθλητικογράφος Μαρία Ζαφειράτου κάνει αποκαλύψεις για την αμφισβήτηση που δέχτηκε στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα λόγω του φύλου της, ενώ μοιράζεται τις σκέψεις και τα συναισθήματά της,  όταν το καλοκαίρι είδε το σπίτι της στο Κρυονέρι να καίγεται.   

Στην ίδια εκπομπή μπαίνουμε σε μία «Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών», παρουσιάζουμε πόσο ευεργετική είναι η κηπουρική για τα παιδιά και μαθαίνουμε εύκολα παιδιά χτενίσματα.  

Την Κυριακή ο Γιώργος Χρανιώτης κάθεται στον καναπέ του Familiar και μιλά για τη δύσκολη περίοδο της εγκυμοσύνης της συζύγου του, Γεωργίας Αβασκαντήρα, μια περίοδο στην οποία έμαθε να της λέει σε όλα ναι, ενώ αποκαλύπτει το λόγο που τον έδιωξε από το σπίτι.   

Ο ίδιος εξομολογείται ότι δεν ήθελε η γυναίκα του να εργάζεται τα 2 πρώτα χρόνια μετά τη γέννηση του γιου τους και ότι θεωρεί τη μητρότητα επάγγελμα.  

Παίρνει θέση για το Me Τoo στο χώρο του θεάτρου και μιλάει για τον ιερό αγώνα που έχει δοθεί για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.   

Ο Ετεοκλής Παύλου εξομολογείται ότι η δύο ετών κόρη του έχει ξεκινήσει να τον ρωτά για το προσθετικό μέλος. Μέσα από τις ερωτήσεις του ιδίου και της Μυρτούς Κάζη προς την ψυχολόγο μαθαίνουμε πώς να μιλάμε στα παιδιά μας για την αναπηρία.   

Familiar κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 17:55 στο OPEN